Thor Gotaas om Ørkenen SUR

Vi minner om neste foredrag onsdag 24.01.2018 kl. 1800. Forfatter Thor Gotaas har skrevet bok om ørkenen SUR og han kommer til oss og holder foredrag om dette.

Det er ingen påmelding til foredraget/medlemsmøtet, men hvis dere vil spise så må dere melde fra til Aziz på tel. 45 60 34 26. Han serverer en enkel middagsrett fra kl. 1700.

Litt om forfatteren av boken.

Thor Gotaas (født 26. august 1965, oppvokst i Brumunddal) er en norsk folklorist og forfatter. Han er for tiden på Gyldendal forlag og skriver kulturhistoriske bøker med folkloristisk vinkling.

Han er særlig opptatt av outsiderne i samfunnet, og også de som beveger seg mer enn vanlig, enten det gjelder som levemåte eller på fritiden. Gotaas gransker det seriøse og det kuriøse i folkelig kultur, og kombinerer detaljstudier med lange linjer for søke ny historisk innsikt. 

Som folkeminnegransker er han spesielt interessert i mentalitetshistorie og skiftende holdninger, enten det er historisk, geografisk eller sosialt. Forfatterskapet omhandler emner som idrettshistorie, særlig skihistorie, vagabonder og taterfolket.

Han er cand.philol. fra Universitetet i Oslo med hovedoppgaven Holdninger til tatere sett i historisk perspektiv i 1993. 

Han har også gitt stemme til mange radioserier på 2000-tallet, som blant annet har gått på Norgesglasset i NRK P1. Boka Løping. En verdenshistorie er foreløpig oversatt til svensk, dansk, engelsk, russisk, nederlandsk, italiensk, amharisk, tysk, japansk, arabisk, portugisisk, koreansk, tyrkisk, tsjekkisk, ungarsk og slovakisk. En kinesisk utgave er utsatt som følge av Nobelpristildelingen 2010.[1]